BÜLTEN / 16 EYLÜL - 22 EYLÜL

16 EYLÜL Pazartesi
● Anayasa mahkemesi, güncel kararı ile;

Sanal ofis adresi olup aynı zamanda ticaret siciline bildirilen adrese yapılan tebligatın bila tebliğ iade edilmesi hâlinde Tebligat Kanunu'nun 35. maddesine göre yapılan tebligatın usulsüz olmadığına karar verdi.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ
                                            -§-

17 EYLÜL Salı
Ankara Adalet Sarayı’nın temel atma töreni gerçekleşti.

Törende konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Ne yazık ki bu kaliteli hizmet binalarında hakim ve savcılarımızın hizmet görmesinden ve vatandaşlarımızın bu binalarda hizmet almalarından rahatsız olanlar var. Onlar karalamaya devam etsinler biz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ
                                            -o-
● Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’i darp eden şüpheli E. G., geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. G.’ün 2010’da bir kişiyi bıçakla yaralamaktan mahkemeye çıktığı, iyi hal indirimiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldığı, “ileride bir daha suç işlemeyeceği kanaatiyle” cezasının ertelendiği ortaya çıktı.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ
                                            -§-
18 EYLÜL Çarşamba
Narin Güran cinayetinde itiraf!

Narin Güran'ın cansız bedenin dereye taşıdığını daha önce itiraf eden ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Nevzat Bahtiyar, yeniden ifade verdi. Bahtiyar, “Salim bana, 'Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin' dedi" ifadelerini kullandı.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ
                                           -§-
19 EYLÜL Perşembe
 Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, yayımlandı.

Değişiklik ile birlikte, elektrikli araçların Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalayan ülkeler menşeli olmayanlarının Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulması durumunda, gümrük beyannamesi tescilinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veya yetki verdiği kurum/kuruluş tarafından düzenlenen "İzin Belgesi" talep edilecek.

İzin belgesi alınabilmesi için:

İthal edilecek eşyanın satış sonrası montaj, bakım ve onarımına yönelik, 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde tanımlanan M ve N sınıfı (M sınıfı taşıt donanımlarını içeren L6 ve L7 sınıfı dahil) motorlu taşıtlar için TS 12047 ve TSE K 646 standartlarında, L sınıfı motorlu taşıtlar için TS 11921 standardına uygun şekilde 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçı tarafından kurulmuş olduğunun Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi,

Elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların bakım ve onarımından sorumlu kişilerin, TSE veya Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran bu araçların bakım ve onarımına ilişkin yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ
                                          -§-
20 EYLÜL Cuma
 Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, 29 Eylül’de gerçekleştirilecek.

2019 yılından itibaren hukuk fakültesine girmiş ve 31 Mart 2024 sonrası mezun olmuş tüm hukuk mezunları, stajlarına başlama hakkı kazanabilmek için sınavda başarı göstermek zorunda.

Sınavda 100 puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak. Eylül ayında yapılacak sınavda 100 soru sorulacak ancak 2025 Nisan ayında yapılacak HMGS sınavının, Yargı Paketi ile yapılan düzenlemeye istinaden, 120 sorudan oluşması bekleniyor.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ
                                        -§-
21 EYLÜL Cumartesi
 Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi Entegratörleri Hakkında Tebliğ, yayımlandı.

Tebliğ ile birlikte, ticari elektronik ileti onay ve ret bilgilerinin İleti Yönetim Sistemi’ne kaydedilmesi bakımından entegratörlük sistemi uygulaması başlıyor. Entegratör hizmeti almak zorunlu olmamak ile beraber, entegratör olarak hizmet vermek isteyen şirketler için Tebliğ ile aşağıdaki düzenlemeler getirildi;

a) Şirket bünyesinde ağ ve ağ güvenliği uzmanı, veri tabanı uzmanı, sistem uzmanı, kalite sistemleri uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı olmak üzere en az beş personelin doğrudan veya dışarıdan hizmet alımı yoluyla istihdam edilmesi.

b) ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Belgesi ile ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ve ISO/IEC 27701 Kişisel Veri Yönetim Sistemi Belgesine sahip olması.

c) Türk Standardları Enstitüsü tarafından onaylı A veya B seviye sızma testi yapan kuruluşlarca sızma testinin yapılmış olması.

d) Entegratörlük hizmetinde kullanılacak bilgi işlem sisteminin, yazılım, donanım ve sunucu alt yapısının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki bir veri tabanında bulunması.
İlgili belgeye ulaşmak için TIKLAYINIZ